Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина: стан Фіцо стабілізувався, але залишається «дуже серйозним»


Рятувальники доставляють пораненого прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо до лікарні в місті Банська Бистриця, центральна Словаччина, середа, 15 травня 2024 року
Рятувальники доставляють пораненого прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо до лікарні в місті Банська Бистриця, центральна Словаччина, середа, 15 травня 2024 року

Стан прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стабілізувався, але все ще залишається «дуже серйозним», повідомила представник лікарні.

Міріам Лапунікова, директор в Банській Бистриці, де перебуває Фіцо, повідомила, що прем ’єр-міністр переніс п’ятигодинну операцію двома бригадами для лікування численних вогнепальних поранень.

За її словами, він залишитися у відділенні інтенсивної терапії.

Віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Роберт Каліняк сказав, що лікарям вдалося стабілізувати стан Фіцо протягом ночі, зараз проводяться процедури, спрямовані на його подальше поліпшення.

«На жаль, стан продовжує залишатися дуже важким через складний характер поранень», – сказав він.

Раніше віцепрем’єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що загрози життю Роберту Фіцо зараз немає.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо був поранений 15 травня після того, як у нього вистрілив озброєний чоловік після виїзного засідання уряду у місті Гандлова, приблизно за 200 кілометрів від столиці Братислави. За словами очевидців, Фіцо підійшов до місцевих жителів після засідання уряду, після чого пролунало кілька пострілів.

В уряді раніше заявили, що Фіцо перебуває в небезпечному для життя стані, але про характер поранень офіційно не повідомляли.

За даними ЗМІ, премʼєр-міністра поранено в груди і живіт. Поліція затримала підозрюваного одразу після нападу.

Роберт Фіцо обійняв посаду прем’єр-міністра Словаччини в жовтні 2023 року після того, як на парламентських виборах перемогла його партія «Курс – соціальна демократія». Після перемоги Фіцо виступив проти військової допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG