Доступність посилання

ТОП новини

«Безпрецедентна статистика». У поліції заявили про значне зростання випадків ДТП із нетверезими водіями


«У минулому році ми мали антирекорд... 151 тисяча матеріалів із зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння», – заявив Олексій Білошицький
«У минулому році ми мали антирекорд... 151 тисяча матеріалів із зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння», – заявив Олексій Білошицький

В Україні фіксують безпрецедентно високий рівень дорожньо-транспортних пригод через керування транспортним засобом у нетверезому стані, заявили в патрульній поліції.

«У минулому році ми мали антирекорд... 151 тисяча матеріалів із зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Вже за чотири місяці цього року ми маємо знову ж таки безпрецедентну статистику: зафіксували вже майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп’яніння», – заявив в ефірі телемарафону перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, за цей самий період минулого року було 46 тисяч випадків.

Щодо причин зростання випадків нетверезого водіння, то, за словами Білошицького, на це можуть впливати «декілька аспектів». «І загальна ситуація (у країні – ред.), і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль із боку поліції за цим видом правопорушення», – сказав він.

Також у патрульній поліції зазначають, що триває розгляд питання про законодавче врегулювання роботи так званих пунктів тверезості, тобто раптових зупинок автомобіля для перевірки водія на стан сп’яніння. За його словами, в інших країнах, де діє така норма, відзначають позитивні результати.

Нещодавно під варту без права виходу під заставу взяли голову райдержадміністрації у Броварах на Київщині, який, за даними поліції, 26 квітня вчинив ДТП із чотирма постраждалими, перебуваючи в нетверезому стані.

Форум

XS
SM
MD
LG